[website ontwerp] [website bouwen] [St. Antoniusgilde - Welkom]
[St. Antoniusgilde - Agenda]
[St. Antoniusgilde - Historie]
[St. Antoniusgilde - Historie]
[St. Antoniusgilde - Historie]
[St. Antoniusgilde - Historie]
[St. Antoniusgilde - Foto]
[St. Antoniusgilde - Foto]
[St. Antoniusgilde - Links]
[St. Antoniusgilde - Contact]
[]
[St. Antoniusgilde - VKS]

Verenigingskoningschieten (VKS)

In 2010 heeft het St. Antoniusgilde het verenigingskoningschieten (VKS) geintroduceerd. Dit ter gelegenheid van het 575 jarig bestaan. De reacties op dit eerste feest waren zo positief, dat besloten is dit een jaarlijks terugkeerd evenement te maken. Het VKS vindt plaats op de eerste zaterdag na Hemelvaartsdag.

Wellse teams (verenigingen, buurtschappen, vriendengroepen enz.) mogen die dag met elkaar strijden om het koningschap. Net als bij het traditionele koningschieten bij gilden, wordt ook hier door de teams met de gildebuks op een houten vogel geschoten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van affuiten en kogelvangers. De persoon die de laatste resten van de houten vogel naar beneden schiet gaat door naar de finale ronde. In die finale strijden de koningen van alle teams om de titel verenigingskonging.
Om meer wedstrijdelementen te hebben, werd een jaar later het vogelknuppelen toegevoegd. Bij het 'knuppelen' is het de bedoeling om de vleugels, kop en staart van de houten vogel te knuppelen. Klinkt eenvoudig, echter deze vogel staat echter op een paal van 5 meter hoog! Voor de jeugd tot 16 jaar is er een vaste opstelling voor het schieten met de luchtbuks. Onder begeleiding mogen zij individueel schieten op de kaart. En voor de kleintjes staat er de hele middag een luchtkussen.Voor een natje en een droogje wordt gezorgt. Voor meer informatie stuur je een email of kijk in het Wèlls Krèntje.


Wij wensen deelnemers en publiek veel plezier en een gezellig weekend toe.
  

Gildebuks